tisdag 31 mars 2009

Alldeles strax ska jag ställa mig och laga fisk, det var evigheter sedan jag åt fisk så det känns skönt att kunna öka min omega3-halt i kroppen. Det blir någon sådant lyxigt som stekt torskfilé med potatismos. Jag kom hem från skolan för en timma sedan ungefär och dagen kommer bestå av läsning och läsning. Imorgon är jag schemafri och tänker unna mig en sovmorgon.

Igår var vi ute och hälsade på hos syster i Kungsbacka, vi blev bjudna på nybakad blåbärskaka och en lekfull liten Ella. Hon har nu precis lärt sig att gå några steg så hon visade oss på vingliga ben men trivs fortfarande bäst med gåvagnen. När vi lekt i någon timma tog vi bilen mot freeport och strosade runt lite innan vi gav willys en omgång, vi kom hem med hela 2,2 kg köttfärs, så nu vet jag vad vi ska äta resten av veckan.

Nu ska jag starta med maten innan Anton kommer hem från jobbet

lördag 28 mars 2009

Anton tittar på fotboll och jag vill titta på wallander, den här gången får jag ge mig.
Funderara starkt på att gå och lägga mig i ren protest.
I går åkte vi till Skara och tittade på treornas slutproduktion på katedralskolan, och sedan ut till pappa oc marie för att se fina bilder från deras vietnam/kambodjaresa, innan vi idag åkte tillbaka till Göteborg hann vi hälsa på hos Farmor och stickan en sväng. Farmor ska in och opereras nu i veckan och vi får hoppas att höften blir bra och att hon inte får allt för ont.
Nu ska jag fortsätta sura och avsluta detta tråkiga och dåliga inlägg.

Måste skriva att kvällen har varit bra annars, vi var och åt kinamat med antons familj och sedan på bio, toppenkväll!

måndag 23 mars 2009

Lilla Elvira









I helgen var jag på kalas i Tidaholm för att fira min kusin Peter som fyller 30 år och för att hälsa på deras lilla nyfödda dotter Elvira för första gången. Jag har fått världens finaste kusinbarn!
Det har varit en toppenhelg och hinner inte skriva mer utan ni får njuta av bilderna tills vi hörs nästa gång. Jag ska iväg och träna med Mickan och ikväll kommer Anton hem från Tjörn så då ska vi ha myskväll. Imorgon lämnar jag in hemtentan och det känns hur skönt som helst.

fredag 20 mars 2009

Måns på Tv:n, hamburgare i magen, chipspåse på diskbänken, urplockat diskställ, ja tekniskt sett så borde jag vara hur nöjd som helst men det är faktiskt inte roligt att sitta själv på en fredagskväll. Anton är på Tjörn och kalasar för sin far och jag ska i säng tidigt eftersom tåget redan går klockan 8 från centralen i morgonbitti.

I förmiddags var jag och hälsade på Lina och Emilia och där träffade jag även på Erica och hennes sambo, det var väldigt mysigt men lite tjejsnack, skvaller och världens sötaste bebis. Efter nästan två timmar så var jag tvungen att åka hem igen för att äta lite och säga hejdå till Anton och för att förbereda mig för tandläkaren. Det gick bra, dock hade jag blod i hela munnen och även på hakan, jag tog bort tandsten och blöder väldigt lätt så det var inte tandläkaren som var hårdhänt.
Sedan dess har jag tittat på film, filar på tentan som jag fullständigt tappat fokus för nu, ätit och nu ska jag försöka hitta något bättre program och ladda för imorgon.
Har med mig datorn men kommer troligen inte få tag på något internet att koppla upp mig med, om jag inte slår mig ner vid mormor och morfars dator så klart.

torsdag 19 mars 2009

Nu ska jag snart sova, idag har jag varit ute en hel del i solen, handlat lite inne i stan, ätit god mat, tittat på tv och skrivit lite på hemtentan.

Imorgon ska jag träffa Lina och lillan på förmiddagen och sedan ska jag till tandläkaren igen klockan 15 för lite polering och för att ta bort lite tandsten, känns väldigt tråkigt att behöva spendera tid där på en fredag, men jag får väl vara glad över att det är gratis och faktiskt nödvändigt. Imorgon kväll blir det inget annat än plugg för min del, för på lördag åker jag till Todaholm för ett multikalas. Vi ska fira, mormor, morfar, peter som fyller 30 och deras lilla nyfödda Elvira, ska bli så kul att få träffa mitt första kusinbarn.
Nu ska jag hoppa i säng och längta tills jag får krama Lina och Emilia imorgon.

tisdag 17 mars 2009

...vädret är underbart idag som alla redan nämt på olika bloggar, facebook, sms, tv, men jag är också tvungen att vara en i mängden och säga det. Jag kom Anton tog som sagt en promenad till Guldhedtornets cafe, det var helt underbart, högst upp i ett vattentorn finns det ett litet runt fik med världens utsikt och billigt fika och dessutom är det gratis trådlöst nätverk om man vill ha med sig sin dator för att plugga, och det satt två tjejer där och läste så det ska bli mitt nya ställa att skriva och läsa på, gud så perfekt! Bara tanken på att slippa en fullknökat cafe inne i stan där en liten kopp te kostar närmare trettiofem kronor får mig att le!

Nu väntar vi på att solen ska komma till balkongen så att vi kan dricka varm choklad och äta bulle där ute, jag vill egentligen gå ut igen men inte själv så då blir balkongen perfekt och vi har eftermiddags/kvällssol där så den kommer snart.
Senare sen så ska jag baka bröd, träningen blir anatgligen inställd, Mickan fick förhinder så då ska jag passa på att baka för just nu har vi inget bröd och vill heller inte köpa något som man tröttnat på med en gång.
Nu ska jag gå och tjata på herren i sovrummet att jag vill ha varmchoklad varesig det är sol eller inte på balkongen!

Igår blev jag ägare till min alldeles egna dator, en liten rosa 9 (?) tums dator som är lätt och smidig att ha med sig till biblioteket eller fiket för att plugga eller när jag åker tåg till Lidköping kunna plugga utan att släpa runt på en stor tung dator. Jag är jättenöjd och har redan vant mig vid storleken. Jag valde att göra det efter att ha släpat på den andra datorn och insett hur tung den är att bära på och eftersom jag sitter mycket på biblioteket och jobbar så kändes det ohållbart så nu kan inget hindra mig!

Min hemtenta går bra, bättre än förväntat och jag har snart skrivit sex sidor och den ska max vara sju så det känns bra. Jag har varit uppe sedan klockan 8 och filat på den.
Igår kväll så somnade både jag och Anton runt kl 21 så jag vaknade klockan 5 (!) imorses och var pigg men insåg att dagen skulle bli alldeles för lång om jag skulle gå upp då så jag DROG mig till kl 8, låter helt galet.

Nu ska jag och A ta en promenad till ett fik här på guldheden som fått väldigt bra rekommendationer så det blir perfekt i det fina vårvädret och i eftermiddag klockan 17 blir det träning tillsammans med Mickan på Friskis och svettis.

Bilden är tagen med min webcam på datorn, fräckt jag älskar den helt enkelt!

söndag 15 mars 2009

Uach vilken dålig uppdatering det senaste, har varken haft lust eller tid känns det som.
Nu har jag precis tagit en paus i min städning, jag gör något i stil med vårstädning och köket har fått sig en rejäl omgång. Jag har varit igång hela dagen, jag tog mig först en promenad i solen som var helt otrolig fram tills nu ingefär, det var nog mer som tänkte samma som jag för jag mötte hela Göteborg i spåret kändes det som, hurtiga mammor med snygga träningsbyxor till sportiga killar som hade tuffa klockan och tog tid med.

I fredags var jag på 25års fest för Mikaela, jag hade jätteroligt och kvällen bestod utav bål, kakor i alla dess former, chips, karaoke och härligt folk. När klockan blev runt 03 så satte jag mig på vagnen hem och började den långa resan mot Guldheden och väl här hemma möttes jag av en trött Anton som skulle upp klockan kvart över fem för att jobba. Och dagen igår var allt annat än produktiv, jag sov länge och blev väl mig själv på eftermiddagen någongång efter en god frukost och några för många avsnitt av serier i alla dess slag. När Anton slutade jobbet och kom hem var det mat som gällde, kyckling och pasta och sedan lite godis till efterrrätt och även min drömtårta som jag hade bakat.

Nu ska jag fortsätta med städningen och ikväll blir det bio, härlig söndag!

tisdag 10 mars 2009


Jag sitter med min hemtenta, känns lite smått hopplöst, ganska mycket som känner lite hopplöst just nu, är inne i en liten svacka och hoppas det försvinner snart. Jag vill bara få varje dag att vara så himla bra, just nu känns det som man har så himla många måsten eller ingenting alls att göra. Jag är rastlös och jag blir ofta sittande hela kvällarna utan att göra någonting. Jag försökte intala mig själv att verkligen göra saker som jag tycker om så som att lyssna på bra musik, måla, pyssla, när det känns lite tråkigt. Det går bra så länge Anton är hemma men ofta så jobbar han så vi inte ses någonting. Igår jobbade han och kom hem när jag somnat och hade åkt till jobbet igen när jag kom hem och nu ikväll kommer jag hinna somna innan han kommer hem och så håller det på så.
Nej nu ska jag rycka upp mig och fortsätta med mitt läsande och skrivande.
Imorgon ska jag ha en bra dag, jag ska ut till biskopsgården med skolan på ett studiebesök sedan ska jag hem till Mikaela och prata och fundera kring hemtentan.

Nu har hemtentan anlänt, vi fick den idag och nu börjar jag känna av att det är på riktigt.
Vi slutade klockan tio, vi var ett gäng som satte och på vanilj och åt frukost och diskuterade lite kring frågorna på hemtentan. När vi sedan splittrades gick jag till biblioteket i några timmar och fick ganska mycket nedskrivit till starten på en fråga.

Jag har väldigt mycket roligt at berätta från helgen. I torsdags var jag ute med Amanda på valand, vi dansade hela natten och tog taxi hem när klockan slagit tre, fredagen bestod sedan av skola och slapp hela kvällen. I lördagskväll var det dags för fest igen, Anton var bjuden hem till en kompis som fyllde år på en killförfest så jag ringde Amanda som jag sedan åkte till. Efter några timmar där av tjejsnack skildes vi åt, jag mötte upp grabbarna på kungsportsplatsen och gick vidare till ritz medan Amanda tror jag hamnade på Valand igen. Kockan hann bli mycket och vi var hemma ganska sent men det var en väldigt rolig kväll. På söndagen kom Farmor, pappa och marie på besök som jag berättade om i det inlägget innan. På söndagkväll åkte jag till Chapmans torg och mötte upp Mikaela som precis hade slutat jobbet, vi tog en promenad till Kellys och delade på en pizza innan resten av klassen skulle komma. Vi blev inte så många men vi hade roligt. När klockan blir halv tolv bestämmer vi oss för att åka hem men när vi kommer till Vasaplatsen inser vi att vi inte vill åka hem än så jag och moa följer med Mikaela hem, äter godis, dricker lite vin och sover sedan över där. Igår så var jag trött och kände att det hade blivit ganska mycket fest den veckan som varit. Den här veckan ska defenitivt bli lugnare.

Nu ska jag äta farmors hemlagade kött bullar och sedna lägga mig och läsa för resten av kvällen.
Imrgon börjar våra fältförlagda studiedagar. Imorgon ska vi befinna oss i biskopsgården, på ons i högsbo och på tors i hisingsbacka och besöka olika arbetsplatser, kommer bli skönt med lite omväxling.

söndag 8 mars 2009



Idag har pappa, marie och farmor varit här i Göteborg och hälsat på, de kom runt klockan halv tolv efter lite felkörningar och felbeskrivningar. De hade med sig ett helt lass med god mat och andra bra saker såsom tvättmedel, diskmedel, toalettpapper och annat som är tråkigt och jobbigt att handla. Tack så jättemycket nu har vi hela frysen full med saker. Speciellt bra nu när jag får tentan på söndag så kan jag bara ta upp och värma mat.
Efter lite fika så bokade vi bort på Taras och åt god turkisk mat, jag tror alla var nöjda och belåtna efteråt! Det var så himla roligt att de kom och speciellt nu innan pappa och Marie åker iväg på långresan till Vietnam och Kambodja på onsdag.
Sedan vi kom hem igen har vi mest legat på soffan och vilat, jag ska strax åka iväg igen till Kellys där det är Söndagsöl med klassen, jag tror jag kommer åka hem tidigt, det har varit utgång torsdag, lördag och söndag för min del den här veckan, alldeles för mycket jag orkar inte mer nu.
Ska möta Mikaela vid chapmanstorg kl sex och möta upp henne på hennes jobb och sedan ta följe. Nu ska jag börja göra iordning mig, jag vill helst bara ligga här just nu.

onsdag 4 mars 2009

Klockan är mycket och jag som ska upp tidigt imorgon, har en föreläsning klockan 8, ska ta följe med Mickan som jag ska möta upp klockan 07:45 så egentligen borde jag sova vid det här laget, men vem orkar det? dessutom så är jag hungrig. Anton åt pizza förut medan jag fikade med Amanda på stan, nu är jag jättehungrig eftersom jag inte ätit någonting på hur länge som helst, men jag orkar inte direkt ställa mig nu när klockan är närmare 11 och laga någonting, ett dilemma även idag!

Jag mötte upp Amanda runt sju och tog en fika, dessförinnan skänkte jag pengar till en hemlös själ som kom fram och frågade vänligt om vi kunde bidra med någonting. Det var dagens goda gärning.
Vi satt på Cafe Garbo i någon timme och pratade lite roliga minnen från när vi jobbade på samma jobb i höstas.

Nu är Anton äntligen ledig från och med imorgon, nu har han jobbat sex dagar irad och har nästan inte sett till honom dessa dagar. Nu är han ledig över hela helgen, perfekt!
Och på söndag kommer pappa, marie, farmor och förhoppningsvis stig hit till Göteborg och ska äntligen få se hur vi bor, jag längtar redan!

Nattis

Var inne en sväng på den äntligen nyöppnade Beyond Retro här i Göteborg idag. Skulle kunna gå där inne i timmar men idag var allt lite jobbigt för Daniel Lindström var där och blev fotograferad och jag kände mig lite smått nervös och stressad när han stod där. Han är alltså modechef på tidningen Cafe och driver en utav sveriges största modeblogg för killar om jag förstått rätt. Det kändes som att han granskade alla plagg man höll i fast så klart gjorde han inte det.

tisdag 3 mars 2009

Redovisningen är avklarad och jag kommer inte ihåg någonting av det jag sa eller inte sa, det bådar inte gott men jag tror att det gick hyffsat, vi fick i alla fall väldigt bra kritik på hela arbetet så det kändes skönt. Nu ska jag lägga mig och sova ända tills klockan halv tio imorgon, för imorgon har jag bara en föreläsning mellan 11 och 13 och sedan ska jag åka och träna på fysiken innan jag åker hem.

Jag fick massor av mailade bilder på mitt söta kusinbarn idag, lilla Elvira!
Hoppas jag får träffa dem snart både Peter Julia och Elvira.

måndag 2 mars 2009

Okej, jag tar tillbaka, jag är visst nervös jag blev det helt plöstligt nu klockan tio i tolv och jag ska precis sova, det suger och hoppas det släpper tills imorgon. Idag har jag varit på stan med Anton Nicho och David. Anton handlade byxor v andra satt utanför och suckade. Imorgon vid den här tiden kommer jag bara vara så nöjd över mig själv, förhoppningsvis. Varför kan det inte vara imorgon idag?
Jag har en sak att glädja mig med det är att jag plus en vän står på listan till blvd på fredag på Amandas och chungs arrangerade fest, får se om jag går dit, det enda jobbiga är att det är rosa tema, jag äger inget rosa och vill helst inte handla någonting heller.. dilemma!
Godnatt

Idag tog jag första sovmorgonen på mina fyra lediga dagar jag haft. Jag gick upp klockan tio.
Jag har hunnit förbereda inför den muntliga redovisningen imorgon så det känns skönt, har skrivit ner lite stödord och rabblat det några gånger för mig själv. Om jag känner mig rätt kommer jag missa hälften av det jag planerat att säga när jag väl står där imorgon, inför en ny klass som jag knappt känner. Dessutom är vi först ut men det kanske bara är bra så hinner man pusta ut lite efter åt och slippa hinna bli nervis! Nu vaknade precis Anton och har börjat göra frukost vi ska fram en sväng på stan, jag måste till bibblan och lämna tillbaka böckerna om barnmisshandel som jag lånade inför vårt grupparbete.
Det här kommer bli en bra dag, jag känner det på mig.
Jag är inte ens nervös för imorgon och det bådar ju gott!

söndag 1 mars 2009




Jag är smått förälskad i den här lilla godingen.. och lite i hennes mor också!
Gud så skönt det var att träffa dem idag, längtar redan tills nästa gång.
Jag läser en artikel just nu om interaktionistiska perspektiv på studiet av sociala problem, jag förstår inte heller vad som menas med det, men det beskriver lite olika tankesätt om hur sociala problem uppkommer och fortgår och är faktiskt väldigt intressant.

Jag vaknade av mardrömmar i morses, jag var hur rädd som helst och det tog sekunder innan jag förstod att det bara var drömmar. Jag tittar mig omkring och jag blir enormt lättat över att jag är i min lägenhet och inte på en fotbollsplan med utomjordingar som försöker ta över vår planet och få in mig i rymdskeppet.
Jag har sedan klockan nio varit igång och byggt upp dagen, jag kollade först mailen och liten annat smått och gott som vanligt, jag gick ut till köket kokade två ägg precis i sin vanliga ordning, jag duschade medan äggen kokade, inte i sin vanliga ordning men fick då två saker gjort under samma tid. jag åt min frukost och läste kalletidning det också i vanlig ordning, sedan bäddade jag sängen, vädrade, städade lite, diskade och skrev ut min artikel från kursportalen som jag just nu läser och sedan placerade mig här med en kopp te på nattduksbordet till vänster om mig.

Runt klockan fem idag kommer Lina och Emilia till Göteborg så jag ska iväg till Majorna och hälsa på dem senare, ska bli höjdpunkten på den här veckan. När Anton slutar jobbet vid klockan sju ska jag försöka övertala honom att vi ska storhandla för vi ska lämna tillbaka bilen idag eller imorgon så det vore bra att ha gjort det.

Nu ska jag läsa klart de sista tre sidorna av artikel ich sedan gå på grundboken som har tre kap som jag måste läsa tills på ons.